Noutati

Consilierii locali din Nisporeni şi angajaţii Primăriei au făcut testele la COVID-19

După ce doi consilieri locali din Nisporeni au fost confirmaţi cu coronavirus, toţi angajaţii Primăriei, inclusiv aleşii locali au efectuat testele la COVID-19. Astfel, au fost prelevate probele la circa 50 de persoane. Iar acum sunt aşteptate rezultatele.

Potrivit primarului, chiar dacă nimeni dintre angajaţii Primăriei nu prezintă simptome, s-a luat decizia ca toţi să fie testaţi în scop de precauție.

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: „Într-adevăr s-au confirmat doi membri ai consiliului local cu virusul COVID-19 şi în asemenea circumstanţe Comisia Situaţii Excepţionale a Primăriei oraşului Nisporeni a luat decizia cu suţinerea Consiliului local să facem testul la toţi angajaţii Primăriei şi la toţi consilierii pentru a fi siguri că virusul nu s-a răspândit mai departe.”

Testele au fost achitate din bugetul primăriei. Un test costă 700 de lei.

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: „Am avut o discuţie cu consilierii. Ei au suţinut această iniţiativă, anume de a suporta din bugetul primăriei cheltuielile pentru aceste analize. Estimativ avem 700 de lei per analiză, după care o să vedem câte persoane vor fi testate. Deja Comisia Situaţii Excepţionale va face un proces verbal în care va include exact câte persoane, va alipi factura, contractul pentru toate aceste servicii.”

Totodată, şi angajaţii pieţei din oraşul Nisporeni au efectuat testele pentru detectarea infecţiei COVID-19 după ce un angajat a fost confirmat cu coronavirus. Cheltuielile pentru aceste proceduri au fost  suportate de către administraţia pieţei.

Sursa: albasat.md