Noutati

În atenția locuitorilor orașului Nisporeni

1. Se interzice persoanelor în vîrstă de peste 63 ani, începînd cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă, cu excepţia:
deplasărilor în interese de serviciu, atunci cînd activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă,
deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare;
deplasarea pentru asistenţă medicală, ce nu poate fi amînată;
deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amînate (ex. decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie, etc).
2. Se interzice, începînd cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.
Reieșind din cele menționate mai sus, se recomandă angajatorilor, care continuă să desfășoare activitate, să elibereze angajaților un certificat care confirmă ca aceștia activează în perioada respectivă (în special angajaților cu vîrsta peste 63 ani). Acest certificat fiecare lucrător se recomandă să-l poarte cu el, și în cazul în care este oprit în stradă de poliție să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu.

Pe următorul link puteți descărca o formă-model de asemenea certificat: https://www.ssmexpert.md/certificat

De asemenea unitățile economice și instituțiile care continuă să activeze, sunt obligate să efectueze o instruire suplimentară cu angajații care sunt la serviciu. Model de instrucțiune în baza căreia trebuie de făcut instruirea personalului gasiți aici: https://www.ssmexpert.md/instructiune-covid